Върху качеството на съня влияе начинът на живот и нивото ни

...
Върху качеството на съня влияе начинът на живот и нивото ни
Коментари Харесай

Как да се борите с безсънието

Върху качеството на съня въздейства начинът на живот и равнището ни на стрес, само че значително влияние оказват питателните артикули, които одобряваме преди лягане. След серия проучвания експерти от Нова Зеландия сформираха собствен лист с храни, които са способни да ви дарят със здрав сън.

При съставянето на своите рекомендации за артикули, борещи се с безсънието, учените се водили и от това те да не бъдат калорични. Затова ще може да ги хапвате даже и късно вечер, а при потребност – и нощем.

Мазни типове риба, измежду които сьомга, пангасиус и други
Мазнините, които се съдържат в тях, обезпечават спомагателното доставяне на организма с мелатонин, който е директно обвързван с качеството на съня.

Кисело мляко
Продуктът би трябвало да бъде естествен и пълномаслен. Високото наличие на магнезий и калций в него понижава нервното напрежение, което оказва помощ за положителния сън.

Спанак
Още един незаместим артикул за страдащите от бодърствуване. Може да го хапвате недопечен или като чорба директно преди лягане. Той съдържа доста желязо, което има релаксиращ резултат върху ставите. Така болката в тях ще се облекчи и ще спите по-спокойно.

Прочетете целия текст в Новите Родители.

 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР